Var är jag





En förbarmad igloo


Se möjligheter i svårigheter. Acceptera att det finns hinder, ignorera dem och sök efter en annan lösning.
Har du ingen red bull till vodkan, får du plocka rosenblad och göra likör. Startar inte bilen, se vad den istället kan användas till. En bekant volvo till mig protesterade djupt mot kyla och vrålade "vill inte" häromsistens. Nu stod han istället och tjurade under decimeter snö. Öppna dörrarna för nya möjligheter, och du kanske finner en magisk igloo med tillhörande wunderbaum och en leopardmönstrad nackkudde.

 

Bilreparationer är dyra, därav kylskåpetluftigt inrett med mycket utsikt.
Resultatet ur exotiskt, syrligt, välbekant, somrigt med höst, vinter och vår på samma gång.
Dijonsenap sällskapar med en påse morötter, en burk av pappas hemkokta äppelmos, smör, egengjord lingonsylt, tonfiskröra, yoghurt samt en halv burk mangotobak. I skafferiet är det lite "stuffa undan resten i sommarstugan"-tänk bakom inredningen. Det är varmt, torrt och där samlas tonfisk med diverse kryddor som vit- och svartpeppar, chili, kanel, mandlar, curry och en stor flaska olivolja, som står gömd bakom bovetegryn, havregryn, bulgur, tre knäckebröd och en trasig riskaka. Där inne i mörkret står ännu en liten flaska, med ett par tre, fyra, fem, starkt är gott, chilifrukter i botten.
Ovanför dessa frukter svävar en skogsgrön, trög sjö av olivolja. Och där fanns en apelsin och där fanns en lunch.

finriv två morötter
skala aplesinen och skär i bitar
hitta ett don att hälla mat i, förslagsvis snygg och bra att äta ur
koka bulgur, typ en halv dl
krossa typ fem mandlar med mortel eller stekpanna
tänk vad klok du var igår, som öppnade en burk tonfisk, rörde ihop firren med olivolja, vitpeppar, yoghurt, salt, mer vitpeppar och en storklick senap, och lämnade till idag
lägg husgrund i ditt don med morötter, dunka ner apelsinbitarna, strö ner bulgur, droppa på chiliolja, en klick tonfiskröra och strö sist över mandeln. Voila, Bon Appétit!

RSS 2.0