chokladzingo och senare carpaccio på ryggbiff av älg

mån, maj 17, 2010 09:28:37

Fem personer klämmer sig in i pappas kära Toyota. Farväl Molkom, vi ses på söndag. Amanda blond, Lisa, Cicci och Adam. Solen sken på oss ända till himlen sprack och ner rann guds badkarsvatten. Torsdag kristi himmelsfärd.

Adam och Lisa lämnade ekipaget i Enköping, resten styrde kajutan mot Storstaden. Cicci droppades i Kista och Amanda skulle precis på andra sidan bron mot var jag bor. Världen är bra liten ibland. Andra gånger är den större. Gånger när en kär syster bor i Tel Aviv. Men räds icke, frukta blott intet, fina du för vi möts snart. Ej anländande på en stor vit häst, men i ett stort vitt flyg. Vi skall väl upptäcka detta doldens land med dess stök och rök, hunkar och munkar och frukt och lukt.

Toyotan blev tömd på diverse nya skatter;

tidning av sorten film - fint skick

banan - gammal halvt otrevlig men säkert fullt ätbar

sminkpenna - svart

kajalvindruvsask - mögliga urs

tidtabell över värmlands trafik öst - linje 300.400-404.406-407.460.500-505.560

cashew och eller peccannötter - smuliga urs

manus, för min lillasyster - passé

Pappan och hans unge den yngre körde till rara farfar Östen i Edsbro för storröjning. I ett rött litet hus med tillhörande snickarbod, bastu, gäststuga, indiankoja, vattenpump och utedass har han bott ett antal år. Det var en fin historia, men även dessa tar slut. Vi har städat och slängt. Farfars skräp och inte skräp flög ut ur dörrar och fönster för att bilda stora högar av "slängas" på gårn. "Åh nej alla mina fina träbitar" säger han. Hvis man flyttar måste man städa ut ordentligt om man ska ha visning. Bort med allt gammalt kan vara bra att ha, ut med varenda död fönsterfluga. Från norr kom Östens bror Sven med svärson. Farfar bjöd på segenhändligt skjuten älg med med flädersaft eller rödvin att dricka till för den som inte körde. Dagen skred mot sitt slut. Vi körde hemåt i den nu av gammalt skräp för någon, skatter för en annan fulla bilen. Två kladdiga läskeflaskor av årgång 60´s, modell skabbig julmust och kladdig, hör och häpna, chokladzingo, en potta av emalj, trälåda från sockerbolaget AB, en köksgrunkmackapär, mycket praktisk med många glaslådor för mjöl eller en miljon rostigamuttrar. De får pappa. Pappa fick också diverse fina plåtbitar och annat jox han ville samla på sig. Ingen zingo däremot. nNej.

Långnäset, Burträsk, Skellefteå. Snödrivor i stora slemmiga klumpar välkomnade passagerarna från Stockholm när de klev av planet fredag eftermiddag. En blond mamma mötte mig, vi for och drack te ur muminmuggar.

Det lagades stormiddag av hemligt recept, men det vart mojitos på stranden följt av lite mer knåpande i köket. Filande av kött till carpaccio efter recept av Leif Mannerström dekorerad med från myren utanför plockade hjortron. Diverse tapas av eget recept. H, hemligt recept, men för dig avslöjas att det innehöll diverse delikatesser, ja kan kalla de diversetapas som ett ord, mozalerra, soltorkade tomater, basilika, pinjenötter, västerbottensost, ruccola, olivolja, . Tilll dessert kubansk chokladmousse med jordgubbs- inte jordgubbskräm, men krämigt var det så jag kallar den jordgubbskräm.

På söndagmorgonen sken solen, som alla andra mornar när man vaknar glad. Mamma stekte blueberry pancakes dessa njöts upp med marple siryp vid stora fönster där vi såg sjön.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0