Inget avslöjande i förväg

sön, december 06, 2009 23:03:10

Frosten kom. När man går till frukosten går man i rosa ljus, skimrandes mot en löjligt glittrig mark, mot en vit borg fylld med gröt och minst tio tesorter och kaffe.

Torsdag en vecka tillbaka blev inspelningsdag. Vädret perfekt och mitt crew höll mig varm om hjärtat. Bra jobbat!

Veckan bjöd på en vandring bland nedfallna små badhus i bävrarnas lustgård och en gigantisk fullmåne. Fredagen på popcorn och mörkerkull i gymnastiksalen, sedan filmkväll med så många som möjligtvis får plats i en soffa. Lördagen en regnig 1.45h promenad, själv men inte ensam, vid sjön, plingande av stora isbitar, matinébio med Dana, Sofia-Linn och Stefan i sin rosa mössa, därefter Espresso house med kaffe kryddat av drömmar om resor, väntandes på bussen hem mot molkom. I Molkom väntade Adam med en halv grillad kyckling. Gamla blev vår fest-fästning för kvällen präglad av biljard, öl och medryckande Ska. Söndagen, 2a advent, mulet och fuktigt, lussebullar, drönande i soffan tillsammans med Sofia-Linn och Marlene. I den stilla söndagsfriden sågs Adam, Rikard och Hugo slita och stå i med att bygga julklappar. Numera gästas vårt uppehållsrum av det största paket gudarna skådat. Det är nog en häst.

Vi flyttade på den nya micron, den nya dubbelt så stora som den gamla micron, den gamla micron som Adam eldade upp med hjälp av en påse popcorn, till en plats där den inte är i vägen och inte kan knuffa ner någons tallrikar. Sofia-Linn gjorde en kladdkaka, Marlene åt upp sin majskolv, Maja och Agnes kom hem igen hemifrån. Alla tv-apparater upptagna, kladdkakan rykande klar, vi tog tillflykt till det mystiska uppehållsrummet på övervåningen. När filmen var slut blev vi en sekt och ut ur fönstret for vatten och därefter sopsäcken jag skulle gått ut med i onsdags. Rikard kommer och undrar vad som står på. ut flyger mera vatten och en bunt pizzakartonger. Douglas kommer och undrar vad som står på. Ut flyger mer vatten och till sist tre ölburkar och ännu mera vatten. Västan förmodligen ovetandes om det vackra skådespelet.

På kylskåpet hänger en av Alicia och mig omsorgsfullt gjord julkalender, på vilken inläggets titel syftar. 6 sanningar har hittills avslöjats. 16 kvarstår. Imorgon läcker sanning nummer sju ur sin lucka. Vi kan räkna, vi räknar till 22. Den 22 slutar höstterminen och hela internatpalatset töms på sina invånare. Var och en åt sitt håll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0