Sprutor, kojan och en ljuvlig köttfärssås

mån, november 23, 2009 17:45:33

Alla Molkoms internatelever får idag, måndag, möjlighet att vaccinera sig mot Den nya influensan.

Denna helgen var det många borta från internatet, men det hindrar inte oss från att ställa till och ställa till. Rikard är fit for fight och tillsammans med Adam sprang vi elljusspåret. Väjandes för vattenpölar, insupandes den fuktiga mörka luften flyger vi fram genom strålkastarljus, förbi forsande vatten och hundrastare.

Det ses mycket film. I helgen såg vi; The Thing, It, Kill Bill, Kill Bill II, Planet Terror, början på The Water horse, Everything is illuminated, The wrestler.

Lördagen var vacker och solig, Rikard sa "Vi går en promenad, eller fotar, eller lagar mat ihop". Efter en promenad i solens sista timmar köpte vi, med Adam, Sofia-Linn och Rikard, köttfärs och köksliga bestyr satte igång.

***

Köttfärssås

8 Personer

1,5 kg nötfärs, en stor gul lök, tre vitlöksklyftor, en gigantisk morot, två palsternackor, balsamvinäger, en dl tomatpure, en burk krossade tomater, en burk passerade tomater, svartpeppar, två chili, salt, 1-2 tsk socker, kalvfond, olja.

En stor järngryta, 8 hungriga magar (eller 4 hungriga, som kan mättas två dagar i rad, ty såsen är ännu godare dagen efter)

Fräs köttfärs och rivna/hackade grönsaker i olja. Köttsligt och vegetariska råvaror var för sig. Låt de frästa beblanda sig. Puttra sedan lagom länge då alla olika tomatsubstanser tillsatts. Krydda efter behag, snåla inte. Koka ihop. Koka pasta att ha till. Ät och njut. Bon apetit!

***

Med magarna fulla av köttfärssås dåsade vi ner i tv soffan. Dvdn sa upp sig, vi flyttade till Rikards rum, Marlene är med i vårt gäng. Samurajsvärd hit, gul overall dit. Efter filmens slut sa vi "Nu bygger vi en koja". Vad har vi för virke, vad har vi för plats, vad ska vi göra i vårat nya palats? Vi byggde en koja med tv och bar. Alla kuddar och filtar vi kunde hitta. Baren var öppen, övervåningen vår. Sofia-Linn vart en häst som kunde bära både Prinsessan Zelda och hennes Riddare Marlene. Efter en hård dag slocknar vi i vår koja, på golvet, på övervåningen i internatet Nordan.

En ny dag grydde, Sofia-Linn, Rikard och jag gnydde. Golvet var kallt och hårt. Ute regnade det och var grått. Film, Godis, Te, Vårt egna underbara sällskap. Söndagen passerade i stillhet tills Sofia-Linns tröja åkte av och en heltäckande ryggmålning på. 1 ryggrad, 2 svampar, 2 paraplyn, några ögon, 1 träd, 2 ugglor, många fotspår, en hel del muskelvävnad, lite blommor och diverse snirklar senare var klockan nästan elva. Sofia-Linn fick en dusch, blev omsorgsfullt skrubbad, med tvål och papper, sedan bums i säng.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0