teroristen med marmeladen

ons, januari 13, 2010 21:40:02

Snö. Då går inte tågen som dom ska. Nånsin. Speciellt inte om du har en anslutande buss att tima. Ännu mindre om du ska med ett flyg. 22 december med, händig som man är, egenkokad apelsinmarmelad i väskan och en längtan efter att i lugn och ro komma till Burträsk över jul konstaterar jag att tågen gör som dom brukar. Okommer. Oljuva ord viner genom luften. En buss blir förhoppning. Snö. Då går inte bussarna som dom ska. Nånsin. Traditionsenligt så här tätt inpå jul och allting.

Arlanda, 20 minuter till take-off. Hinner inte checka in. Terminal 4, inrikes. Security-check. Kö. Barn älskar köer. Särskilt om det är bråttom och dom måste kissa och vill ha glass och ta av sig strumporna och springa åt ett annat håll och göra allt annat än att stå still i kön och vara beredda på att snällt och lydigt gå igenom security check. En stor väska med apelsinmarmelad langas upp på röntkenbandet med en tyst önskan om att ingen ska upptäcka att det är apelsinmarmelad i väskan. 10 minuter till take-off.

Hallå där, är det här din väska? Har du en burk i väskan?

Ja, det är apelsinmarmelad. Vill du ha apelsinmarmelad? Var ligger gate 55?

Gate 55? Vart ska du någonstans?

Till skellefteå.

Du är på fel terminal.

?

Du ska till terminal 3.

Varpå apelsinmarmeladen åter kommer i min ägo, jacka på, burk ner i fickan, väska tillbaka, instruktion om var jag ska och kutar. Tillbaka genom metaldetektorn som tjuter kutar jag genom terminalen, hoppas ingen vakt kastar sig över mig, letar efter terminal 3. Jävla terminal 3. 7 minuter till take-off. Terminal 3! Perfekt, en skylt. Raska steg genom korridoren. Jävla korridor. Den tar ju aldrig slut. 5 minuter till take-off. Ny security check. Va fan! Upp med väska, av med jacka.

Hallå där, är det här din jacka? Har du en burk i fickan?

Ja, det är apelsinmarmelad. Släng den satans burken bara!

Jacka. Väska. Spring!

22 december med, vältränad som man är, håll i sidan och många inte så snälla uttalanden om tåg, bussar, korridorer och security check. Med Sandrina bredvid och valnötsskal på näsan flög vi till Skellefteå. Julen firades i lugn och ro i Burträsk. Utan apelsinmarmelad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0